Monday, May 2, 2011

HARI JADIKU 2 MAY 2011


Hari ini merupakan hari jadiku yang ke-23...erghhh,,aku dah tua rupanya...tak ada sambutan hari jadi pom,,,buat macam hari biasa..tapi banyak gak kengkawan yang wih b'day aku,,,huhuhuh tan sangka dey all ingat gak gan b'day aku yang tak seberapa tuh...terima kasihlah kawan-kawanku..semoga doa kalian untukku dimakbulkan oleh Allah swt.

Pagi tadi sempat gak aku call mak aku...erm,,,yang peliknya, mak aku awal-awal lagi dah tacing...nangis,, dia kata kat aku " mak tak dapat bagi apa-apa, mak hanya mampu doakan agar kamu menjadi anak yang solehah".
sedih gak aku dengar mak aku kata cam tuh aku pon balas lah kat dia "aku tak perlukan hadiah, cukup dengan doa"...mak aku pon bagilah nasihat. erm, kalau lah aku tak jauh dari mak aku,,mesti kitorang dah celebrate b'day reramai...tapi apa kan daya, aku berada di perantauan,,, mencari ilmu lah katakan.

belum hilang sedih aku dengar mak aku nangis, mak aku pas plak HP tuh kat nenek aku,,,erm sudaaaah...lagi lah aku tacing,,,nenek aku nie kalau dah dengar suara aku, even aku kata aku sihat wal'afiat, dia mesti akan nagis..huhuuhuuh yelah kan, hati orang tuan nie sensitif sangat, lebih-lebih lagi aku nie kan cucu kesayangannya. hehhehee kepada adik beradik aku yang laen,,jangan jeles ek,,tapi nie memang dah kenyataan. aku bertuah dapat keluarga yang sangat sayang dengan aku, walaupun kitorang tak hidup mewah,tapi kebahagian dalam keluarga cukup membuatkan aku seakan-akan hidup dengan harta yang banyak. terimakasih Ya Allah, atas kurniaanMu ini...
Doaku kepada diri sendiri. semoga aku berjaya dalam hidupku, mendapat pekerjaan yang baik dan halal. dapat menyara kehidupan ku dan keluargaku. membalas jasa ibubapa dan orang-orang yang pernah berjasa kepadaku. dapat memanfaatkan ilmu dan harta yang kuperoleh ke jalan yang benar.semoga aku dipermudahkan dalam segala hal. diberikan kekuatan dan ketabahan mengahadapi dugaan dan cabaran yang mendatang. memperbaiki diri kearah yang lebih baik. menjaga ahklak, menutup aurat dengan sempurna suatu hari nanti...jadi anak yang solehah dan semoga dipertemukan dengan jodoh yang soleh. AMIIN...

p/s: kawan-kawan..tolong amiin kan jugak eh..:p

2 luahan rasamu:

EZAN IDMA said...

happy birthday to u. umor kite same :) moge cept jumpe jodoh ye . hehe

gadis_biasa said...

hehehe makasih ezan,,amiin..sam goes 2 u my pwen...

Post a Comment